Саопштења

САВЕТ ЗА ПОПУЛАЦИЈУ, БРИГУ О ДЕЦИ И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

САВЕТ ЗА ПОПУЛАЦИЈУ, БРИГУ О ДЕЦИ И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
7. март 2020;

Поводом 8. марта - Дана жена, активисткиње Савета за популацију, бригу о деци и социјална питања Општинског одбора Опово обишле су старачка домаћинства, конкретно, баке које саме живе и том приликом поклониле цвеће и чоколаде.
„Поред ове мале пажње и симболичног поклона, занимало нас је како ове жене живе, какво им је здравствено стање и шта им је потребно, како би смо им убудуће помагали. Нажалост, све је више старица које живе саме, било да је то условљено животним приликама или су једноставно заборављене од своје родбине. Ресорне институције чине све оно што је до њих али овим женама треба и пажње и друштва и ми ћемо се потрудити да ове посете буду чешће“, изјавила је председница Савета и кандидаткиња на одборничкој листи СНС Опово Магдалена Арнолд Ђерић. Председник Општинског одбора Опово др Зоран Тасић је поручио да је основни постулат политике Српске напредне странке и председника Александра Вучића праведна социјална политика и брига о људима.
„Ова акција је само једна у низу где личним ангажовањем и примером показујемо колико нам је сваки појединац битан и колико нам је важно да се на терену упознамо са ситуацијом и непосредно помогнемо“, рекао је Тасић.